Ako vyriešiť večný problém s očkovaním – očkovať či neočkovať?

vakcinácia

V tomto článku prinášam riešenie, ako by sa mohol vyriešiť problém s očkovaním tak, aby okrem jednej reštrikcie neboli nezaočkovaní inak postihovaní.

V posledných dňoch neustále v médiách vidíme a čítame ako nespokojní občania štrajkujú a porušujú nariadenia vlády. Tieto ich aktivity sú výsledkom opatrení voči tým, ktorí nie sú zaočkovaní alebo sa nechcú dať zaočkovať.

Môj návrh na riešenie tejto patovej situácie je nasledujúci.

Ak je osoba spôsobilá očkovania voči Covid-19, ale z presvedčenia alebo strachu odmieta očkovanie, tak v tomto prípade sa bude toto rozhodnutie akceptovať a bude zapísané do zdravotnej karty a centrálneho registra očkovaných. V prípade, že by takáto osoba v budúcnosti bola infikovaná Covid-19, znášala by všetky náklady na liečbu. Očkovanie by tak bolo podobné ako poistenie. Buď sa poistím proti negatívam, ktoré na mňa v danom čase číhajú, alebo sa nepoistím a všetky náklady s problémami a ich riešením budem znášať na vlastné náklady.

Toto jednoduché riešenie a teda aj jediná reštrikcia by umožnila, aby sa ľudia, ktorí nechcú byť zaočkovaní, necítili ako občania druhej kategórie a neboli voči nim robené rôzne reštrikcie. Samozrejme, toto riešenie by bolo platné len pre územie Slovenskej republiky. Ak by nezaočkovaní občania chceli ísť do zahraničia, tam už musia rešpektovať príslušné nariadenia.

https://www.mldgroup.com

Vyštudovaný top manažér pôsobiaci najmä ako manažér, marketér, softvérový inžinier, konzultant, bloger, YouTuber a zatiaľ neúspešný hudobník a producent. V rámci praxe pôsobil v rôznych odvetviach na rôznych pozíciách v malých aj veľkých firmách, vrátane spoluprác a partnerstiev s významnými firmami či poradenskými spoločnosťami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *