Prečo nechcem gastro lístky a stravovacie karty a prečo už dávno mali byť zrušené

Dokedy musím minúť peniaze na karte Edenred

Ohľadom gastro lístkov tu už bolo veľa článkov, reportáži a diskusií. Podľa môjho názoru to bol biznis šitý určitej skupine ľudí okolo strany SMER. Obhajovať gastro lístky, že ľudia by prestali jesť alebo podobne, môže naozaj len niekto, komu tečie do topánok.

Ja mám s gastro lístkami veľmi zlé skúsenosti. Prvá negatívna skúsenosť nastala pred pár rokmi, kedy som si bral okolo Vianoc tri týždne dovolenky, takže som sa nestravoval vonku. Zrazu sa mi nakopilo viac gastro lístkov a nejakým nedopatrením som začal platiť novými a staré som mal za nimi. Raz keď som platil gastro lístkom si kolega všimol, že používam lístok z minulého roka, ktorému minulý mesiac skončila platnosť. Keď som to zistil, skoro ma porazilo, nakoľko som mal takýchto lístkov niekoľko v hodnote okolo 30 EUR, takže som prišiel približne o 30 EUR.

Druhá negatívne skúsenosť prišla tento rok s gastro kartou od spoločnosti Edenred. Mal som tam ešte malý zostatok, no keďže som nevedel presne aký tak som ho nemohol použiť. V obchode mi totiž nikdy nevedeli spraviť operáciu, ktorá by vyčerpala všetky finančné prostriedky a zvyšok by som doplatil iným spôsobom. Vždy odo mňa chceli presnú sumu, ktorá mi zostala na karte. Keď som sa konečne dostal k tomu, že som sa prihlásil do systému a išiel zistiť presný zostatok, tak som zostal šokovaný.

Karta mala platnosť ešte rok a pol a na karte suma 0 a žiadna história platieb ani príjmov. Kartu som prestal používať minulý rok nakoľko som prešiel na priame platby stravného. Po zistení tejto skutočnosti som napísal do spoločnosti Edenred. Zároveň som toto diskutoval s okolím, kde som dostal informáciu, či tam tiež nie je lehota na výber peňazí.

A tak som išiel na ich stránky a našiel som toto:


Dokedy musím minúť peniaze na karte Edenred?
Prostriedky pripísané do 30. septembra je potrebné minúť do konca kalendárneho roka (vždy do 31. decembra) a prostriedky pripísané po 01. októbri majú platnosť až do 31. decembra ďalšieho kalendárneho roka.

Z môjho pohľadu ide o neoprávnené obohatenie a krádež mojich finančných prostriedkov. Na karte je uvedená platnosť a nenapadlo by ma, že okrem platnosti karty, kde mám svoje finančné prostriedky je ešte dáka iná platnosť. Takže som už dva krát prišiel o svoje peniaze a opäť na tom zarobila len gastro firma.

Záver

Na základe týchto negatívnych skúsenosti odporúčam bojkotovať tento biznis a tlačiť na to, aby takéto podnikateľské subjekty na Slovensku prestali fungovať. Je nemysliteľné aby ľudia prichádzali o svoje peniaze a to bez dákeho upozornenia na takúto situáciu a druhí na tom zarábali. V každej organizácii ak sa niečo deje vám príde dáky druh oznámenia, upozornenia alebo výzvy (banka, elektrárne, telekomunikačné spoločnosti, úrady, atď). Ako je možné, že takúto povinnosť nemajú aj gastro spoločnosti, ktoré narábajú s ceninami?

https://www.mldgroup.com

Vyštudovaný top manažér pôsobiaci najmä ako manažér, marketér, softvérový inžinier, konzultant, bloger, YouTuber a zatiaľ neúspešný hudobník a producent. V rámci praxe pôsobil v rôznych odvetviach na rôznych pozíciách v malých aj veľkých firmách, vrátane spoluprác a partnerstiev s významnými firmami či poradenskými spoločnosťami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *