Ako zamedziť obchádzaniu sankcií na komodity

Peniaze, financie, hotovosť

V tomto článku sa budem zaoberať možným riešením, ako zamedziť obchádzaniu sankcií voči Ruskej federácii cez susedné krajiny.

Keďže na Rusko bolo uvalené veľké množstvo sankcií a ak by sme vychádzali aj zo sankcií, ktoré som navrhoval v jednom z mojich článkov, veľmi dôležité je vytvoriť kroky, aby nedochádzalo k ich obchádzaniu prostredníctvom susedných “spriatelených” krajín.

Jednou z možností, ako tomuto stavu zabrániť je vytvoriť zoznam krajín, ktorý by pozostával zo susediacich krajín a ich ďalších susedov ako aj zo zoznamu spriatelených krajín, kde by sa všetky sankcionované komodity mohli exportovať len v množstvách, ktorý by tvorili priemer za posledných 5 rokov.

Každá spoločnosť, ktorá by dodávala väčšie množstvá ako by boli stanovené na základe tohto priemeru by bola tvrdo postihnutá, napríklad mnou navrhovanými postihmi. Vďaka tomuto riešeniu sa eliminuje riziko, že by krajiny dodávali dané komodity do Ruskej federácie na úkor vlastnej spotreby.

V prípade, že by tak robili spôsobom, ktorým sa snažili tieto aktivity zatajiť a nevyšli by najavo, stále by to robili len v malom množstve, v opačnom prípade by ohrozovali svoj vlastný trh a zvýšilo by sa riziko odhalenia nelegálnych dodávok týchto komodít, keďže skôr či neskôr by vyšlo najavo, že daná komodita je na danom trhu nedostatková aj napriek tomu, že je dodávané rovnaké množstvo ako v minulosti.

Záver

Ak máte ďalšie zaujímavé riešenia, ktorých cieľom je zabezpečiť obchádzanie sankcií, podeľte sa o ne prostredníctvom komentára.

https://www.mldgroup.com

Vyštudovaný top manažér pôsobiaci najmä ako manažér, marketér, softvérový inžinier, konzultant, bloger, YouTuber a zatiaľ neúspešný hudobník a producent. V rámci praxe pôsobil v rôznych odvetviach na rôznych pozíciách v malých aj veľkých firmách, vrátane spoluprác a partnerstiev s významnými firmami či poradenskými spoločnosťami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *