Aké sankcie je potrebné uvaliť na Rusko, aby mali efekt?

Rusko

V tomto článku uvádzam mnou navrhované okruhy sankcií, ktoré by mali vážny dopad na Ruskú federáciu.

Letecky priemysel

Zákaz vývozu lietadiel a náhradných dielov od spoločností Airbus, Boeing a ďalších výrobcov do Ruskej federácie. V prípade porušenia zákazu budú zvýšene letiskové poplatky o 100% pre všetkých prepravcov, ktorí budú prevádzkovať tieto lietadlá.

Automobilový priemysel

Zákaz vývozu automobilov a náhradných dielov pre automobily. V prípade, že sa výrobca rozhodne obchodovať s Ruskou federáciou, na jeho tovary predávane v EU a USA bude uvalená vojnová prirážka vo výške 100%, z čoho 50% bude presunutých na špeciálny účet, ktorého finančné prostriedky poputujú na obnovu Ukrajiny.

Prepravný priemysel

Zákaz vývozu rušňov, vlakových súprav, lodí, kamiónov a náhradných dielov pre prepravný priemysel. V prípade, že sa výrobca rozhodne obchodovať s Ruskou federáciou, na jeho tovary predávane v EU a USA bude uvalená vojnová prirážka vo výške 100%, z čoho 50% bude presunutých na špeciálny účet, ktorého finančné prostriedky poputujú na obnovu Ukrajiny.

Osobné dopravné prostriedky

Zákaz vývozu bicyklov, motoriek, skútrov, kolobežiek a iných osobných dopravných prostriedkov a náhradných dielov. V pripade, že sa výrobca rozhodne obchodovať s Ruskou federáciou, na jeho tovary predávane v EU a USA bude uvalená vojnová prirážka vo výške 100%, z čoho 50% bude presunutých na špeciálny účet, ktorého finančné prostriedky poputujú na obnovu Ukrajiny.

Potraviny

Zákaz vývozu potravinárskych produktov. V prípade, že sa výrobca rozhodne obchodovať s Ruskou federáciou, na jeho tovary predávane v EU a USA bude uvalená vojnová prirážka vo výške 100%, z čoho 50% bude presunutých na špeciálny účet, ktorého finančné prostriedky poputujú na obnovu Ukrajiny.

Lieky

V pripade, že sa výrobca rozhodne obchodovať s Ruskou federáciou, jeho produkty nebudú môcť byť vyrábane v krajinách EU a USA a ani distribuované cez krajiny EU a USA. Preprava bude môcť byť vykonávaná len cez krajiny, ktoré ma Rusko na zozname spriatelených krajín (napr. Čína).

Ropný, energetický, ťažobný a elektro priemysel

Obdobne ako vo vyššie uvedených prípadoch sa musí postupovať aj v prípade tovarov a služieb určených pre ropný, energetický, ťažobný a elektro priemysel. V tomto prípade je ale potrebné navrhnúť oveľa prísnejšie postihy pre krajiny a výrobcov, ktorí budú tovary a služby pre tieto odvetvia zabezpečovať. Jedným z možných opatrení je napríklad zákaz výroby a predaja produktov týchto firiem na území znepriatelených krajín, ktoré má Ruská federácia na zozname.

Zároveň postupne s nedostupnými technológiami im bude klesať aj ťažobný priemysel, ktorý je hlavným zdrojom ich príjmov.

Záver

Vďaka týmto tvrdým sankciám by Rusko už počas prvého roka pocítilo izoláciu a obyvateľstvo by si už možno začalo uvedomovať, že niečo nie je v poriadku. Kvôli nedostatku náhradných dielov nebudú môcť Rusi používať autá, MHD, vlaky, leteckú a lodnú dopravu na presun tovarov a obyvateľov. Vrátia sa tak na začiatok 20 storočia, keď budú nútení jazdiť na starých bicykloch a konských pohonoch.

Pri aplikovaní uvedených sankcií a exportných sankcií sa firmy budú musieť rozhodnúť či budú preferovať chudobný ruský trh s pár zbohatlíkmi, ktorí zväčša získali majetky z ilegálnej činnosti, alebo budú dodávať tovary do krajín, kde je silná kúpna sila, demokracia a sloboda slova a pohybu.

Všetky uvedené sankcie budú platné až dovtedy, pokiaľ sa v Rusku nezmení režim a ľudia, ktorí túto izoláciu zapríčinili, nebudú potrestaní.

https://www.mldgroup.com

Vyštudovaný top manažér pôsobiaci najmä ako manažér, marketér, softvérový inžinier, konzultant, bloger, YouTuber a zatiaľ neúspešný hudobník a producent. V rámci praxe pôsobil v rôznych odvetviach na rôznych pozíciách v malých aj veľkých firmách, vrátane spoluprác a partnerstiev s významnými firmami či poradenskými spoločnosťami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *