Ako zabezpečiť, že Rusko nebude zarábať na rope a zemnom plyne?

Vojna Rusko Ukrajina

Doterajšie sankcie a aktivity namierené proti Rusku majú minimálne účinky. Dôvodom je ich neustále obchádzanie a obchodovanie s krajinami, ktoré Rusku nahrádzajú straty, ktoré má zo západných sankcií.

Výsledkom všetkých krokov namierených proti Rusku je, že západné krajiny čelia vysokému nárastu cien, a akceptujú, že iné krajiny ťažia zo súčasnej situácie. Preto je potrebné rozšíriť sankcie aj na krajiny, ktoré tento stav podporujú, pričom ide zväčša o krajiny, ktoré by bez západných technológií, boli o pár dekád pozadu.

A nejde pritom len o odberateľov a podporovateľov odbytu z Ruska, ale aj producentov ropy a krajiny, ktoré navyšujú cenu ropy a to najmä zamedzovaním zvyšovania ťažby čím vydierajú celý svet a zabezpečujú kvôli vysokým cenám aj dostatočné príjmy Rusku na financovanie vojny.

Za týmto účelom navrhujem zákaz dodávania áut a náhradných dielov do krajín, ktoré nakupujú ropu a zemný plyn z Ruska. Zároveň navrhujem zákaz dodávania technológií a náhradných dielov, ktoré sú potrebné pre chod akýchkoľvek zariadení, ktoré vyžadujú ropu (ropné produkty) alebo zemný plyn do krajín, ktoré nakupujú ropu a zemný plyn z Ruska.

Ďalším návrhom je prijatie legislatívy, aby od roku 2030 sa vyrábali iba elektrické a vodíkové auta. Každá automobilka, ktorá priamo alebo nepriamo bude vyrábať autá so spaľovacími motormi, nebude môcť dodávať svoje výrobky na trh vyspelých krajín.

Taktiež navrhujem prijať legislatívu, aby do roku 2035 bola lodná, letecká a železničná doprava založená na elektrických a vodíkových pohonoch alebo pohonoch, ktoré nebudú používať zemný plyn a ropu (ropné produkty), pripadne sa urči maximálne množstvo plynu alebo ropy (ropných produktov, napr. nafty a benzínu), ktorá môže byť spotrebovaná na 1000km.

Vďaka týmto návrhom budú môcť byť použite aj hybridné motorové jednotky s cieľom znížiť celosvetovú spotrebu ropy na minimum a aby krajiny, ktoré v súčasnosti “vydierajú” svet neoprávnene vysokými cenami zistili, že vydierať vyspelý svet sa neoplatí, lebo všetko sa dá nahradiť.

Ak by krajiny OPECu znížili ceny a zvýšili ťažbu, tak súčasná situácia by nebola taká kritická ako je dnes. Preto treba začať konať aj voči ďalším krajinám, ktoré spôsobujú súčasný stav a bez ropy a západných technológií by boli na úrovni rozvojových krajín. Ak by cena ropy klesla na úroveň z pred roka, tak aj sankcie uvalené na Rusko by boli značne citeľné. Preto je veľmi dôležité sa zamerať na kroky, ktoré donútia znížiť ceny ropy minimálne na úroveň, aká bola pred rokom.

https://www.mldgroup.com

Vyštudovaný top manažér pôsobiaci najmä ako manažér, marketér, softvérový inžinier, konzultant, bloger, YouTuber a zatiaľ neúspešný hudobník a producent. V rámci praxe pôsobil v rôznych odvetviach na rôznych pozíciách v malých aj veľkých firmách, vrátane spoluprác a partnerstiev s významnými firmami či poradenskými spoločnosťami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *